Aktuelno
24.1.2018. 10:46
RAKOJEVIĆ: Ne pada nam na pamet da čuvamo prednost, probaćemo da je povećamo

Prvi dio sezone, izabranici Nikole Rakojevića završili su daleko ispred vječitog rivala i najbližeg pratioca – podgoričke Budućnosti, sa čak 13 bodova prednosti. Jesenji dio prvenstva bio je po svemu prikazanom u znaku naših momaka, oboreni su mnogi rekordi, imamo najbolji napad u ligi sa 32 postignuta gola, napadača koji je postigao 9 golova, golmana koji nije primio gol 1.018 minuta, a odbrana je primila svega 7 golova, a za sve to je velikim dijelom zaslužan šef stručnog štaba Nikola Peco Rakojević. 

Sve to obećava, ali i dodatno obavezuje našu ekipu, da u nastavku sezone i dalje bude na visokom nivou. Da će tako i biti, potvrđuje činjenica da su pripreme počele na vrijeme, i da svi u klubu rade punom parom.

Uprava je angažovala dva nova igrača. Radi se o povratnicima u naš tim, desnom beku Milošu Raduloviću i napadaču Šaleti Kordiću. U pitanju su kvalitetni igrači i mnogo se očekuje od njih, a Rakojević u razgovoru ističe: “Bez obzira ko dođe nikad ga ne tretiram kao pojačanje, nego kao novog igrača koji je došao, i samo od njega zavisi kako će da se pokaže i izbori za startnih 11”.

Sa prvim timom se pripremaju i neki igrači iz omladinskog pogona, a iskusni strateg poručuje: “Za njih važi  isto kao i za nove igrače koji su došli, sami moraju da se dokažu, i sve će zavisiti isključivo od njih i njihovog zalaganja”.

Ovo je bila polusezona za pamćenje, sve je funkcionisalo besprekorno, a da li će se nešto u igri našeg tima mijenjati u nastavku sezone, popularni Peco kaže: “ Probaćemo da poboljšamo nivo igre u odnosu na prethodnu polusezonu, to je prije svega obaveza svih nas, jer ako smo napravili nešto dobro, a imamo potencijal i mislimo da možemo još bolje, onda to treba i da pokušamo”.

Plavi su prije dva dana počeli pripreme u Igalu, a naš trener ističe da su iste nešto što je neophodno svakoj ekipi i da će nas pripreme umnogome opredijeliti na to kako ćemo igrati i ko će igrati u nastavku sezone.

Ne mora da znači da ćemo igrati sa istom ekipom, možda se nametne neko novi od ovih koji su došli, ili neko od omladinaca koji su se priključili. Ako možemo da poboljšamo nivo igre sa nekim ko do sada nije igrao, onda će taj neko biti u prvih 11”, rekao je Rakojević.

Na kraju, nismo mogli da ne pomenemo bodovnu razliku, kao ni to da li će nam prednost od 13 bodova biti dovoljna da osvojimo titulu?

“Ta prednost je ostvarena na jedan način koji smo zaslužili, prije svega odnosom igrača na terenu, ponašanjem i pravim pristupom  igri. Ne pada nam na pamet da čuvamo prednost, probaćemo da je povećamo, a samim tim ćemo igrati kao da je prvenstvo tek počelo“,  zaključio je u svom dobro poznatom maniru Rakojević.

 

Autor: Boris Kankaraš / FKS

Facebook icon Google icon Twitter icon e-mail icon

Komentari

Poslednje vijesti

25.2.2018. 10:20
Plavi poraženi na otvaranju sezone

Izabranici Nikole Rakojevića, večeras su minimalnim rezultatom 1:0, poraženi od Petrovca pod Mali

21.2.2018. 15:43
Sa Petrovcem u subotu

Komisija za takmičenje Fudbalskog saveza Crne Gore donijela je odluku da će se utakmice 20.

20.2.2018. 16:20
Odložen meč sa Petrovcem

Utakmica sa Petrovcem je odložena, i pored velikih napora domaćina da obezbijedi uslove za nesmet

19.2.2018. 21:54
GILJEN: Nema opuštanja ni da je 30 bodova prednosti

Jesenji dio prvenstva bio je po svemu prikazanom u znaku naših momaka, pripreme su pokazale zašto

15.2.2018. 19:31
Uspješno završene pripreme, slijedi borba za titulu

Izabranici Nikole Rakojevića su prije dva dana ubjedljivom pobjedom protiv Mladosti iz Lješkopolj